Koningsspelen 2017: geef een tennisclinic aan een basisschool

Dit jaar worden ze voor de vijfde keer gehouden: de Koningsspelen! Leerlingen van basisscholen uit het hele land worden op vrijdag 21 april geactiveerd om te bewegen en gezond te ontbijten. Met de Koningsspelen maken kinderen kennis met (nieuwe) sporten. Als tennisvereniging een ideaal moment om aan te haken met een gave clinic of andere activiteiten. 

Vorig jaar deden ruim een miljoen kinderen van rond de zesduizend basisscholen mee aan de Koningsspelen. Het initiatief, georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation, laat kinderen en hun ouders stilstaan bij het feit dat voldoende beweging en een goed ontbijt belangrijk is voor de gezondheid.

Kennismaken met tennis

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod uit te rollen. Voor tennisverenigingen zijn de Koningsspelen een ideaal moment om de accommodatie in te zetten bij het aanbieden van sportactiviteiten. Kinderen komen zo niet alleen in aanraking met het clubcomplex, maar ook met de tennissport. Door het geven van een laagdrempelige training of het organiseren van een clinic maak je de kinderen enthousiast voor tennis. Dit kan op termijn een positief effect hebben op het ledenaantal. Door een voorstel te doen bij jouw gemeente wat jouw vereniging kan bijdragen tijdens de Koningsspelen, wordt tennis wellicht onderdeel van het sportaanbod.

Koningsmatch

Nieuw dit jaar is de Koningsmatch. Sportaanbieders kunnen via de Koningsmatch clinics aanbieden. Ook is het mogelijk om de accommodatie aan te bieden of mee te denken over de invulling van andere sportactiviteiten. Basisscholen kunnen vervolgens in één oogopslag zien welke clinics er in de buurt aangeboden worden. Zo ontstaat een Koningsmatch en is het aan de betrokken partijen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Inschrijven

Sportverenigingen, scholen en gemeenten kunnen zich vanaf nu tot en met vrijdag 3 februari aanmelden via de website van de Koningsspelen. Op deze pagina vind je ook een handige toolkit met daarin alle benodigde informatie. Zou je als club graag iets willen betekenen tijdens de Koningsspelen, maar heb je niet voldoende materialen tot je beschikking? Dan kun je eenvoudig via het uitleenprogramma van de KNLTB materiaal lenen. Lees ook hoe TC IJsbaanpad vorig jaar succesvol aan de slag is gegaan met de Koningsspelen.