KNLTB Jaarcongres 2016 krijgt mooie waarderingscijfers

Op 26 november vond het KNLTB Jaarcongres plaats in Apeldoorn. Inmiddels heeft een groot aantal verenigingsbestuurders de gelegenheid gehad om over verschillende aspecten van het congres hun mening te geven. De algemene ervaring van de aanwezigen is positief. Het jaarcongres wordt gemiddeld gewaardeerd met een mooie 8,0.

Het feit dat het congres wederom werd gecombineerd met de AFAS Tennis Classics, kon op veel waardering rekenen. Bijna 80 procent was blij met deze combinatie en 65 procent heeft na het congres ook daadwerkelijk de wedstrijden van de Tennis Classics bezocht. Op het congres zelf konden ‘keynote speaker’ Marc Lammers en de kennissessies over de ClubApp en ledenwerving en -behoud op de hoogste scores rekenen.

Lammers

Lammers was in de middag de laatste publieke spreker van het congres en kon rekenen op groot enthousiasme. De hockeycoach sprak vanuit zijn eigen ervaring over het belang van innovatie, de noodzaak om je ook als tennisclub aan te passen aan deze tijd en waarom het belangrijk is te zien wat je kracht is die optimaal te benutten. Iedereen kan uitblinken, maar wel met zijn of haar talenten, niet met zwakke punten. Van de 250 respondenten gaf meer dan 75 procent aan ‘zeer tevreden’ te zijn over het verhaal van Lammers.

Kennissessies

Bij de kennissessies springen vooral de hoge scores voor de sessie over de ClubApp in het oog. Meer dan 65 procent van de bezoekers toonde zich ‘tevreden’ met de presentatie en wat de betreft de inhoud overschreed die score zelfs de 70 procent. De sessie over ledenwerving en -behoud, altijd een van de belangrijkste thema’s voor clubs, kon rekenen op vergelijkbare waarderingen.

Mooie cijfers voor een evenement waarvan steeds meer clubbestuurders de waarde inzien. De meeste congresbezoekers zagen na afloop ook voldoende reden om er volgend jaar weer bij te zijn. Zo’n 77 procent is er in 2017 zeker weer bij en 18 procent denkt daar over na.