1200 tennisleraren vrijdag op KNLTB Trainerscongres

Op vrijdag 16 december vindt voor de tweede keer het KNLTB Jaarcongres plaats. Na een succesvolle eerste editie in 2015 met ruim 1000 tennisleraren, vindt dit jaar het congres weer plaats in Rotterdam tijdens de Lotto NK Tennis. Er is dit jaar zelfs een nieuw record bereikt: zo’n 1200 tennisleraren zijn aanwezig om inspiratie op te doen en om van een internationaal gerenommeerde coach te horen hoe zij te werk gaat. 

Judy Murray, moeder en oud-trainer van Andy en Jamie Murray, en oud Fed Cup teamcaptain van het Britse team, is deze dag namelijk de hoofdspreker. Gedurende de dag geeft zij ook twee kennissessies. Andere onderdelen tijdens het plenaire deel worden verzorgd door Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB, en Jan Siemerink, Directeur Sportief KNLTB. De dag staat onder leiding van Marcella Mesker. Na het plenaire gedeelte zijn er verschillende kennissessies te volgen, zoals PR van de tennisleraar, Video Analyse, Fysiek en Ledenwerving en –behoud.

Tijdens deze ontmoetingsdag voor tennisleraren, komen onderwerpen aan bod die bij uitstek de Nederlandse tennistrainer aangaan. In de tennissport is een zeer belangrijke rol weggelegd voor tennisleraren. De kwaliteiten van de trainer bepalen namelijk niet alleen voor een groot deel het plezier dat mensen aan de tennissport beleven, ze bepalen ook in grote mate het succes van de vereniging. Tijdens het congres worden dan ook handvatten aangeboden zodat de trainers hun rol goed uit kunnen blijven oefenen.