T.V. Carolus Helmond en Geert-Jan van Dijken winnaars KNLTB Jaarprijs

Het Helmondse T.V. Carolus is op het KNLTB Jaarcongres 2016 gekroond tot Vereniging van het Jaar 2016. Geert-Jan van Dijken van U.L.T.C. Iduna werd beloond voor zijn onvoorwaardelijk inzet met de Zwarte Tulp voor Vrijwilliger van het Jaar.

Dit maakte KNLTB Bondsbestuurslid, Dorien Everaars bekend tijdens het KNLTB Jaarcongres in Omnisport Apeldoorn. De Zwarte Tulp voor de ‘Vereniging van het Jaar’ en de ‘Verenigingsvrijwilliger van het Jaar’ gaat naar een tennisclub en een vrijwilliger van een tennisvereniging die iets bijzonders hebben gedaan en daarmee een goed voorbeeld zijn voor anderen.

Vereniging van het Jaar

Carolus heeft het afgelopen jaar er veel aan gedaan om leden zich (nog) meer thuis te laten voelen op de club. Zo was de vereniging het afgelopen jaar actief met het project ‘Thuis bij T.V. Carolus’. Met als doel om het leden zo goed mogelijk naar de zin te maken. Aanleiding was het relatief hoge percentage uitstroom. Carolus is aan de slag gegaan met het KNLTB-traject ‘Thuis op de club’ en verplaatste zich in de leden om hen zo lang mogelijk aan de club te binden. Voor het komende jaar breidt de Brabantse club het aantal banen uit en hoopt het de leden nóg meer thuis te laten voelen. De Zwarte Tulp is een mooie bekroning op het werk van Carolus.

Vrijwilliger van het Jaar

Geert-Jan van Dijken wordt door zijn collega’s bij U.L.T.C. Iduna geroemd om zijn enthousiasme en zijn vermogen om iedereen thuis te laten voelen op de club. Die bindende eigenschap is belangrijk voor een vereniging met liefst 1.600 leden. Of het nu gaat om topspelers, tennissers van niveau 8, rolstoeltennissers of vluchtelingen; Geert-Jan staat altijd en voor iedereen klaar. Wat Iduna betreft is Geert-Jan de vrijwilliger die elke Nederlandse tennisclub zich zou wensen.

Genomineerden

De andere genomineerden waren:

Verenigingen

  • T.C. Domstad (Utrecht)
  • T.V. Boskoop

Verenigingsvrijwilliger

  • Yoeri Martens (O.T.C. De Warande)
  • Diederik van Hogendorp (T.C.’91 Stadshagen)

Vakjury

Vanaf september konden verenigingsfunctionarissen en andere betrokkenen bij de tennissport, clubs en mensen voordragen. De vakjury, bestaande uit Dorien Everaars (Bondsbestuurslid Breedtetennis), Marcel Boots (Bondsbestuurslid Algemene Zaken), Robert Jan Schumacher (Directeur Diensteverlening) en Erik Poel (Algemeen Directeur), heeft uit alle voordrachten de nominaties en winnaars bepaald.