Eerste Nederlandse Padelcompetitie is gestart

Padel won het laatste jaar al snel aan populariteit in Nederland en nu heeft de tennisvariant ook een heuse competitie. Afgelopen zaterdag stond de eerste van in totaal zeven speelronden op het programma. Op de banen van Tennisvereniging Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn werd de competitie, die gezamenlijk wordt georganiseerd door de KNLTB en de Nederlandse Padel Bond (NPB), in aanwezigheid van KNLTB-directeur Erik Poel en de Spaanse padelspeler Uri Botello Cohen feestelijk geopend. De komende weken strijden maar liefst 65 teams om de titels.

Botello Cohen was speciaal voor de opening van de competitie naar Nederland gekomen. De 27-jarige Madrileen, de huidige nummer 29 van de wereld, gaf een demonstratie, waarna de eerste competitiewedstrijden werden afgewerkt. Botello Cohen werd enkele dagen eerder met partner Adrian Blanco Antello uitgeschakeld in het Padel Masters-toernooi van Monte Carlo.

Wat is padel?

Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best laat omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Padel is al zeer populair in Spanje en Zuid-Amerika en wint nu ook snel aan bekendheid en beoefenaars in Nederland. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. De omheining mag betrokken worden in het spel. Er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

Samenwerking NPB en KNLTB

Sinds april dit jaar zijn de Nederlandse Padelbond en de KNLTB een samenwerking gestart om de ontwikkeling van de padelsport in Nederland een forse impuls te geven. De bonden hebben de gezamenlijke ambitie om het aantal padelbanen en padelspelers in Nederland te doen toenemen. De tennisbond is enthousiast over padel, het ziet de sport als een welkome aanvulling op het bestaande aanbod bij verenigingen. Padel zorgt voor reuring op de club, is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud, wat de aantrekkingskracht van de clubs vergroot. Met een padel-opleidingen voor tennisleraren en het opstarten van de competitie in samenwerking met de Nederlandse Padelbond, hoopt de KNLTB de populariteit van padel verder te vergroten.