Infographic: bind leden langer, interesseer ze voor de Voorjaarscompetitie

Tennis draait om wedstrijden spelen. Ook ongedwongen een balletje slaan is heel leuk, maar trainen en jezelf verbeteren om steeds betere resultaten te boeken in competitie en toernooien, is toch wat veel tennisleden bij uitstek motiveert. De competitie daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook goede redenen om elk jaar terug te keren op de baan. Promoot de competitie dus ook op jouw club!

Leden die elk jaar competitie spelen, blijven gemiddeld dan ook langer tennislid dan spelers die niet of nauwelijks deelnemen aan de competitie, zo blijkt ook uit de infopgraphic hieronder. Hoe meer competitie en toernooien de leden spelen, hoe minder leden hun lidmaatschap opzeggen aan het einde van het jaar. Bovendien is de uitstroom veruit het laagst onder de leden die per jaar meer dan tien competitiedagen spelen én aan meer dan tien toernooien meedoen.

Voorjaarscompetitie 2016

De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie 2016 opent op 16 november en loopt door tot 10 december. Nu is hét moment om jouw leden bekend te maken met de leuke en uitdagende kanten van competitietennis.

Bel nieuwe leden bijvoorbeeld eens op en vertel ze hoe leuk het is om aan de competitie deel te nemen. En zorg dat nieuwe jeugdleden zo snel mogelijk deel uit maken van een competitie, zoals bijvoorbeeld de World Tour of de Groene competitie. Zo worden ook zij vanaf het begin gemotiveerd zich steeds te verbeteren en ervaren ze hoe leuk het is om in teamverband te tennissen. De inschrijvingen voor de World Tour is open van 2 tot en met 20 januari.

 

 

Meer infographics?

Op Centrecourt.nl verschijnen regelmatig infographics over interessante onderwerpen voor verenigingen en tennisleraren. Hieronder vind je een een overzicht van eerder geplaatste infographics:

Infographic: baansoorten in Nederland

Infographic: tennisverenigingen in Nederland

Infographic: resultaten Open Tennisdagen

Infographic: de KNLTB Najaarscompetitie in cijfers

Infographic: 5 goede verenigingsvoornemens voor 2015

Infographic: Nederland scoort hoog in internationaal onderzoek tennisparticipatie