KNLTB TennisLife; het complete tennisleven van talenten in één systeem

Je kunt het gerust een revolutie in de tenniswereld noemen. Met het nieuwe Speler Volg Systeem KNLTB TennisLife, dat de tennisbond ontwikkelde in samenwerking met SoccerLAB- QuESD NV, kunnen vrijwel alle gegevens van de nationale jeugdselecties in kaart worden gebracht. Trainingsuren, fysieke gesteldheid, wedstrijddata, videoanalyses, je kunt het zo gek niet bedenken of het is straks met één druk op de knop op het computerscherm te toveren.

Op 12 september kreeg de technische staf op het Nationaal Trainingscentrum in Almere voor het eerste alle ins en outs van het nieuwe systeem te zien en na een sessie met de ouders van de talenten werd TennisLife eind september ook werkelijk in gebruik genomen voor een pilot-fase.

Visie

Directeur sportief Jan Siemerink is blij dat het systeem nu ook echt gebruikt wordt en kijkt uit naar de eerste bevindingen van de betrokkenen. “Wat wij hier doen sluit perfect aan op de nieuwe visie van de bond. We willen ook in de opleiding doelen stellen en daar nauwkeurig en gestructureerd naartoe werken. TennisLife is dan ook geen doel op zich, maar een middel om invulling te geven aan die visie. En die naam, TennisLife, is ook niet zomaar gekozen. We willen het gehele tennisleven van talenten kunnen monitoren.”

Communicatie

Een van de belangrijkste functies van het platform is de directe communicatie en informatie-uitwisselingen tussen relevante partijen als coaches, de bondarts, conditietrainers en spelers. En als straks de nieuwe Bondsjeugdopleiding vorm krijgt, moet het systeem ook klaar zijn om gebruikt te worden door de gecertificeerde tennisacademies.

Benieuwd naar het ontwikkelingsproces en de specifieke functies van KNLTB TennisLife? Lees er alles over in het komende nummer van Centre Court Magazine, dat begin oktober verschijnt.