KNLTB Trainerscongres op 18 december in Rotterdam

Op vrijdag 18 december vindt in Rotterdam het eerste KNLTB Trainerscongres plaats. Tijdens dit congres komen meerdere onderwerpen aan bod die bij uitstek de Nederlandse tennistrainer aangaan. Mis het niet en noteer de datum vast in de agenda.

Voorheen vond het congres gecombineerd plaats tijdens het KNLTB Jaarcongres. De KNLTB vindt tennisleraren zo belangrijk dat gekozen is voor een congres voor alleen deze doelgroep.

Het congres begint in de ochtend met een plenair gedeelte in De Kuip en krijgt in de middag een vervolg met twee workshopronden in het tegenovergelegen Topsportcentrum Rotterdam, waar die week ook de Lotto NK Tennis wordt gespeeld.

Keuze uit verschillende workshops

Voor de workshops kunnen de bezoekers kiezen uit verschillende onderwerpen. In een later stadium volgt op deze website  meer informatie over de onderwerpen en het programma van het congres. Permanente Ontwikkeling (PO) en de certificering van tennisscholen binnen de nieuw op te zetten structuur van de Bondsjeugdopleiding zijn in ieder geval onderwerpen die in het plenaire gedeelte aan bod komen. Het congres krijgt overigens een sterk interactief karakter. De KNLTB rekent dan ook op de input en proactiviteit van de leraren.

PO punten

Deelname levert tennisleraren PO punten op, die vanaf 1 januari 2016 nodig zijn voor het verlengen van de licentie. In oktober ontvangen alle tennisleraren met een geldige licentie een uitnodiging. Zij hebben gratis toegang tot het congres en de NK Tennis op vrijdag 18 december.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.