Gelijkstelling gravel en gravel onder afschot

De KNLTB heeft de baansoort ‘gravel onder afschot’ geheel gelijkgesteld aan gravelbanen.

Dit betekent dat ook wedstrijden in de Eredivisie gemengd en alle (jeugd)ranglijsttoernooien en Nederlandse Kampioenschappen op gravel onder afschot gespeeld mogen worden. Voorheen vonden deze partijen op het hoogste niveau alleen op standaard gravel plaats.

Ook als het gaat om het belang en de betekenis van gravel voor de tennissport worden gravel en gravel onder afschot als gelijkwaardig beschouwd.

Zelfde speeleigenschappen

Gravel onder afschot is een baansoort met dezelfde speeleigenschappen als gravel. Enige verschillen zijn de wijze van afvoer van hemelwater en een iets andere samenstelling van het gravel. Baansoorten van merken zoals GravelPlus Premium en Prestige Gravel zijn ‘onder afschot’ gebouwd. 

Meer informatie

Heb je vragen over de gelijkstelling van gravel en gravel onder afschot met betrekking tot competitie? Neem dan contact op met de afdeling Wedstrijdtennis. Voor andere vragen over baansoorten kun je contact opnemen met één van de KNLTB Verenigingsadviseurs.