Tenniskids Rood Oranje Op Bankje 2017

Corona Update: Meer ruimte voor jeugdwedstrijden en horeca op sportlocaties

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag weer in grotere groepen. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door en het aantal vaccinaties stijgt snel, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie die vandaag is gepubliceerd gespeeld kan worden. Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Richtlijnen en tips horeca

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM. Voor de heropening van clubhuis en terrassen hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.

Meer info en vervolg

Kijk voor de uitgebreide informatie over de versoepelingen en de voorwaarden op de site van de overheid.

Als de positieve ontwikkelingen voortzetten dan zijn vanaf 30 juni meer versoepelingen uit stap 4 en 5 mogelijk. Op 22 juni zal het kabinet daar over een beslissing nemen.