Tennisbaan Sproeien (2)

Regionale competities

In bepaalde regio's in Nederland is het mogelijk om mee te doen aan specifieke regionale competities. Deze regionale competities zijn veel kleinschaliger dan de Voor- en Najaarscompetitie en worden dus ook maar in bepaalde periodes én op bepaalde dagen aangeboden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende regionale competities:

KNLTB Zomer Gemengd Zeeland

Voorheen werd in de regio Zeeland na afloop van de reguliere speeldagen voorjaar nog een gemengd competitie gespeeld. Door het aanbieden van deze mixcompetitie, startte de reguliere speeldagen van zaterdag in Zeeland een paar dagen eerder. De speeldagen van de Zeeuwse zaterdag competitie liep dan ook niet gelijk met de rest van het land. Met ingang van de voorjaarscompetitie 2024 wordt dit gewijzigd. De reguliere competitie in het voorjaar zal gelijk getrokken worden, ook voor Zeeland. Wel zal de mix competitie in Zeeland blijven bestaan, alleen volgens een ander format.

Kortom:

  • De mixcompetitie in Zeeland wordt Zomer Gemengd Zeeland
  • Het zijn 5 speeldagen in plaats van 7 speeldagen
  • Er wordt gespeeld in: 1DD – 1 HD en 2GD

Wintercompetitie Noordwest 

Voor teams van verenigingen uit de provincie Noord-Holland wordt een competitie georganiseerd in de periode november tot en met maart. Er wordt gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld. De competitie bestaat uit zeven speeldagen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag), waarbij tijdens de feestdagen een competitievrije periode is ingelast. Aan deze competitie doen jaarlijks zo'n 250 teams mee. 

Klik hier voor het aanbod in Noordwest.

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Wintercompetitie Noordwest 2023/2024.

Wintercompetitie Zuid 

Voor teams van verenigingen uit de provincies Noord-Brabant en Limburg wordt een gezamenlijke competitie georganiseerd in de periode november tot en met januari, met eventueel inhaaldagen in februari. Er wordt gespeeld in poules van acht teams, waarin een halve competitie wordt gespeeld. De competitie bestaat uit zeven speeldagen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag). Aan deze competitie doen jaarlijks zo'n 1000 teams mee.

Klik hier voor het aanbod in Zuid.

Klik hier voor de speeldata van de KNLTB Wintercompetitie Zuid 2023/2024.

50+ Circuit Limburg

Alle 50-plussers in de provincie Limburg kunnen meedoen aan het Vijftig Plus Circuit. Dit circuit is een teamcompetitie die gespeeld wordt op maandag en/of vrijdag. De deelnemende teams worden ingedeeld in poules in een roulerend schema. Dit houdt in dat alle teams uit een poule elkaar op een speeldag op een park van een deelnemende vereniging ontmoeten. Deze vereniging is dan aangewezen als gastheer. Iedere vereniging is in zijn poule eenmaal gastheer (indien mogelijk op de dag dat zij zelf niet spelen). Er zal bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de reisafstanden en de gemiddelde speelsterkte van een team. Het doel van het circuit is tweeledig: Uiteraard wordt er tijdens de wedstrijden serieus getennist, maar dit gaat hand-in-hand met de gezelligheid.

Op maandag worden de dames-en herendubbel poules gespeeld en op vrijdag de gemengd dubbel poules. Per wedstrijd speel je vier dubbelspelpartijen. De aanvangstijd van de wedstrijddag is tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Er wordt in 2 klassen gespeeld: de 1e klasse is voor dubbelspeelsterktes 5, 6 en 7 en de 2e klasse is voor dubbelspeelsterktes 7, 8 en 9. Promoot jij deze competitie ook onder de leden van jouw vereniging?

Friesland Cup

De titel van de competitie zegt het al. De Friesland Cup is een regionale competitie waaraan enkel bij de KNLTB aangesloten verenigingen uit de provincie Friesland kunnen deelnemen.

Alle deelnemende verenigingen worden verdeeld in verschillende afdelingen waarin om bekers gespeeld wordt: de A1-, A2-, A3-, B t/m F-afdeling. De vier sterkste verenigingen strijden in de A1-afdeling om de Friesland-Cup (de Johan Schumacher Trofee), de vier verenigingen, die wat sterkte betreft daarop volgen spelen in de A2-afdeling, de acht in sterkte daaropvolgende in de A3-afdeling, de acht daaropvolgende in de B-afdeling en zo door tot en met de E-afdeling. In de F-afdeling spelen nog vier verenigingen.

In alle afdelingen wordt gespeeld volgens het afvalsysteem, waarbij de verliezers doorspelen totdat de degradanten bekend zijn.

In de A1- en A2-afdeling spelen de vier verenigingen in één weekend tegen elkaar. De beide winnaars spelen tegen elkaar in de finale. De verliezers spelen tegen elkaar om één degradatieplaats.

In de afdelingen A3 en B t/m E spelen de acht verenigingen tegen elkaar. De winnaars gaan door naar de halve finale en de twee winnaars daarvan spelen de finale. Ook de verliezers spelen door. De winnaars daarvan handhaven zich in de betreffende afdeling en verliezers degraderen.

In de F-afdeling, de laagste afdeling, is geen degradatie mogelijk. Daarom is voor die afdeling een aparte wisselprijs, de zogenaamde “Rode Lantaarn” ingesteld. De uiteindelijke verliezer krijgt deze prijs een jaar in zijn bezit.

Klik hier voor 2e Circulaire van de Friesland Cup 2024. Hierin informeren we je over de indeling. Bekijk ook het Reglement Friesland Cup 2024.

Klik hier voor de 1e Circulaire van de Friesland Cup 2024.